سلام و درد فراوان بر شما. من چه کار دارم عزیز جان. اگر میخواستم از این حرفا بزنم. این فروم رو راهندازی نمی کردم و الی آخر. از این فکرا نکن راحت باش . اما تنبلی نباش :دی (هلو برو تو گلو)
قبل از این که به سوالات تون پاسخ بدم. لازم هم یک توضیح کوچکی بردم. فرض کنید شما یک تعمیر کار هستید. تو کتاب ها یا به مرور زمان ساختار مکانیکی پیکان رو خوب بلدید.(که در گرایش ما میشه همین تسلط مقداماتی پی اچ پی). به راحتی میتوانید سیتم موتوری این وسیله رو باز و بسته کنید.
اما با این حد اطلاعات شما نمی توانید یک موتور ماشین c6 رو باز و بسته کنید. درسته این ماشین هم قسمتی به اسم موتور داره. اما به دلیل پیشرفته بودن ساختار پی چی ده تری نسبت به پیکان داره. پس شما باید علم و دانش لازم رو کسب کنید. تا بتوانید ماشین های مدل بالا رو باز و بسته کنید.
کیک هم همین حکم رو داره. لازمه کار با آن در سطوح نیمه متوسط به بالا نیاز به درک و شناخت شی گرایی دارد.و اگر درک درستی نداشته باشید. همیشه یک بنبست جلوی شما هست.
نقل قول:سوال اول : یعنی این قدر کار کردن با کیک و یاد گیری آن راحت است که در عرض یک ربع کار دو ساعته را می توان انجام داد ؟ آیا سطح یادگیری من پایینه یا نه واقعا کار کردن با هاش و فهمیدن اینکه دستوراتش چه کار می کنه سخته ؟
در پاسختون در مورد یک ربع کار، اون هم کار دوساعته باید بگم هم بله هم نه :
بله از اون جهت هست که یک سری کارهای که تو مایه های CURD یا ایجاد - بروزرسانی - خوندن و حذف کدن هست رو میشه کمتر از 1 دقیقه به شرط آنکه دیتابیسش طراحی شده باشه. ایجاد کرد.
نه : خوب با توجه به اینکه فقط CURD ها رو میتونیم ایجاد کنیم. پس نتیجه دلخواه ما نیست.
اما اگر دیدگاه مون رو باز تر کنیم. اگر یک سیستم وبلاگ ساده 5 ساعت طول بکشه شما با کیک در عرض 40 دقیقه میتونید انجام بدید. این نه تنها در مورد کیک بلکه تمامی فریم ورک ها اینکار رو انجام میدهند. اساسا فریم ورک ها برای همین منظور یعنی سهولت کار به وجود اومدن.
در مورد مشکل شما در فراگیری بالا توضیح دادم. مشکل بیشتر شما و سایر افراد این هست که می خواهید یک جهش یکباره انجام بدید. یعنی از روش کلاسیک یا فانکشنال میخواهید به یک روش مدرن تر حرکت کنید. پس باید اطلاعات تون رو هم به روز کنید.
من واقعا سختی در توابع کیک نمی بینیم. کافیه یک بار خوب کتابچه رو یک بار کامل از اول تا آخر بخونید. نه تیکه تیکه.
هر جا هم مشکل داشتید سوال کنید.
نقل قول:سوال دوم : آیا این فریم ورک که ساختار mvc را به طور کامل در خودش دارد راحت ترین فریم ورک موجود است ؟ یا از این راحت تر هم هست برای یادگیری .
کیک راحت تر نیست. کیک پیچیدگی کمتری نسبت به فریم ورک های هم سطح خودش داره. ساده می خواهید کد ایگنایتر یا ci ساده ترین در فریم ورک ها هست. البته در نگارش های جدید اون هم داره به سطح متوسط به بالا حرکت میکنه.
نقل قول:سوال سوم : به دلیل اینکه واقعا یه جا متوقف شدم گفتم برم سیمفونی رو یه نگاهی به آموزش هاش بندازم شاید اون رو بهتر فهمیدم . در یکی از تاپیک های همین سایت آقا صالح خودش گفت که سیمفونی قدرتمند تره . اولا توضیح دهید که از چه جهت سیمفونی قدرتمند تره ؟ وثانیا این جمله را هم به درستی گفتند که انتشار نسخه های کیک به کندی ولی با ساختار مهندسی تر انجام می شه و لی سیمفونی به سرعت نسخه های مختلفی رو می دهد ولی از نسخه های قبلی خود پشتیبانی نمی کند . و آن طور که متوجه شدم نسخه 2 آن به نسبت نسخه 1.4 آن تغییرات اساسی کرده در حد دادن داکیومنت جدید. آیا می توان به آینده ای پایدار برای این سیستم امید داشت با توجه به اینکه از نسخه 1.2 آن مثلا تا 2010 فکر کنم نوشته بود پشتیبانی می شه ؟
من دقیقا به یاد ندارم سیمفونی رو مطلقا قدرتمند از کیک دونسته باشم. مگر در موارد خواصی. فرضا کیک تا 1.3 هنوز از php4 پشتیبانی می کنه . در صورتی که در سیمفونی از 5 پشتیبانی می کرد. خوب این یک برتری هست و قدرت زیادی به عملکرد یک سیستم. میداد. از این لحاظ بله. ولی یکی از قدرتمند ترین و برترین های کیک orm کیک هست که محصول داخلی هست

اما سایر فریم ورک ها یا اکتیو رکورد هستند یا از داکترین بهره میگیرند.
در مورد آینده پایدار کیک و پشتیبانی نمی دونم منظور شما دقیقا چی هست. اولا تا همین لحظه من نسخه 1.4 از کیک هیچ جایی ندیدم. 1.3.11 آخرین ورژن از خانواده 1.3 هست. در مورد 2 و تغییر اساسی باید بگم این تغییرات بدان معنی نیست که در سیمفونی 1.4 به 2 اتفاق افتاد. در کیک کاملا به پی اچ پی 5 ارتقا پیدا کرد. این شد تغییر اساسی . خوب پی اچ پی 5 یک سری امکانات اضافه شده. پس در کیک هم باید اضافه بشه. خوب معرفی این تغییرات نیاز به داکیومنت جدیدی داره. چیز خوف ناکی نیست که بخواهید نگارنش بشید.
در مرود 1.2 هم شما انتظار دارید تا کی پشتیبانی بشه؟ 10 سال دیگه؟ خیر تا زمانی که بیس نسخه قدیمی با نسخه بالاترش یکی هست امکان پشتیبانی هست. وقتی این بیس فاصله زیادی پیدا کنه . دیگر امکانش نیست. و لازم هم نیست که ادامه پیدا کنه.
نقل قول:سوال چهارم : یه توضیحات کوچک راجع به نسخه 2 کیک بدید که چه تغییراتی کرده . مثلا از لحاظ ساختاری کنسول تو پوشه کیک بود ولی تو این ورژن توی app هست و من هر کاری کردم نشد که با bake کار کنم شایدم اشتباه کار کردم . ولی بانسخه 1.3 مشکلی ندارم
در مورد کیک یک تاپیک موجود هست. لطفا مطالعه کنید. در ضمن تا زمانی که شما در کیک به دنبال کار کردن با bake هستید. به جرعت می توانم بگم که کیک رو نخواهید به خوبی و درستی یاد بگیرید. البته اگر هدف ایجاد کد هست.
وگرنه برای ایجاد پروژه جدید. برای فایل های ترجمه و ..... خوبه.